چند ماه پیش گوگل طول توضیحات متا (Meta Description) را از 160 کاراکتر به 320 کاراکتر افزایش داد که باعث ایجاد یک بحث در میان وبمستران و صاحبان وبسایت ها شد. افراد زیادی می خواهند بدانند چگونه باید توضیحات متای خود را تغییر دهند و آیا اصلا باید این کار را انجام بدهند ؟ برای همین این مطلب را آماده کردیم و تست هایی بر روی توضیحات متا انجام دادیم.
بررسی چگونه انجام شد
برای این بررسی ، 100 صفحه که بازدید زیادی داشت را انتخاب کردیم ، قبل از انجام هر تغییری ، آمار آنها را با استفاده از کنسول جستجو گوگل مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانیم تغییرات آماری را بعد بررسی کنیم.
ما این 100 صفحه را به 4 گروه تقسیم بندی کردیم و 4 گروه توضیحات متا ایجاد کردیم ، در گروه اول طول توضیحات متا را افزایش دادیم ولی تنها یک بار کلمه کلیدی مطلب را در توضیحات متا به کار بردیم. در گروه دوم طول توضیحات متا را افزایش دادیم و از تعداد بیشتری کلمه کلیدی در آن استفاده کردیم. در گروه سوم هیچ تغییری بر روی توضیحات متا ایجاد نکردیم. بنابراین گروه سوم دارای توضیحات متا منطبق با تعداد کاراکتر قدیمی بود. در گروه چهارم نیز ما توضیحات متا را حذف کردیم تا ببینیم که آیا گوگل آن را به صورت خودکار به تعداد کاراکتر بالا تکمیل خواهد کرد یا خیر.
نتیجه بررسی چه بود
در ابتدا ، ما آمار کنسول جستجو جدید گوگل را بعد از 2 هفته بررسی کردیم و آن را با آمار ابتدایی مقایسه کردیم. اولین چیزی که نظر ما را به خود جلب کرد این بود که گوگل بسیاری از توضیحات متا را به صورت خودکار ایجاد کرده بود و از توضیحات متایی که ما نوشته بودیم صرف نظر کرده بود. بنابراین ما نتوانستیم تفاوت روشنی بین گروه ها را به دست بیاوریم. بنابراین اهمیتی ندارد که طول توضیحات متا با تعداد کاراکتر و چگالی کلمات کلیدی بالا یا پایین به کار ببریم و در همه موارد احتمال دارد گوگل از توضیحات متای شما صرف نظر کند.
در بخش دوم ، به دنبال این گشتیم که گوگل کدام بخش از متن را برای ایجاد توضیحات متا استفاده کرده است. در دو سوم موارد ، گوگل با استفاده از جملات پاراگراف اول ، توضیحات متا را ایجاد کرده است. این نشان دهنده این است که شما در هنگام نوشتن مقاله باید توجه ویژه ای به مقدمه آن داشته باشید.
این پروژه بر روی یک وبسایت با رنک بالا انجام شد که دارای مقالات گسترده با جایگاه مناسب بود. اما ممکن است بر روی سایت های دیگر نتایج کاملا مشابه نباید.
یکی از سوالاتی که نمی توان به آن پاسخ داد این مورد است که چرا گوگل توضیحات متا را به صورت خودکار تولید می کند و از توضیحات متایی که ما طبق استاندارد های گوگل نوشته ایم استفاده نمی کند. حتما در آینده باید تستی بر روی وبسایت های که دارای محتوای کمی (مانند وبسایت عکاسان) هستند انجام بدهیم تا نتایج را در این سایت نیز بررسی کنیم.
آیا باید همه توضیحات متای سایت خود را تغییر بدهم ؟
توصیه من به شما این است که تمام صفحات خود را با این تغییر مواجه نکنید ، ابتدا بر روی صفحاتی که دارای ربته بندی مناسبی هستند تمرکز کنید و طول توضیحات متا آنها را طولانی تر و معقول تر کنید. به یاد داشته باشید که حتما پاراگراف اول مطالب خود را بررسی کنید تا اگر گوگل توضیحات متای مطلب شما را طبق پاراگراف اول تولید کرد شما از آن راضی باشد.
بدون نظر